Oznam

Oznam

Milí čitatelia,

na základe uznesenia vlády č. 678/2020 k návrhu na rozšírenie opatrení v rámci vyhláseného núdzového stavu, vzhľadom na nepriaznivú epidemiologickú situáciu v šírení pandémie COVID-19 bude naša knižnica  do 10.11.2020 (utorok) pre verejnosť ZATVORENÁ.

Vypožičané knihy môžete vrátiť do Biblioboxu pred knižnicou, prípadne predĺžiť online. V prípade, ak vám končí ročná registrácia, napíšte nám e-mail (kontakty nájdete www.kniznicavranov.sk).

 

Postup predĺženia výpožičiek online pre čitateľov z domu:

 

  1. Zadajte svoje užívateľské meno a heslo. Prihlasovacie údaje je potrebné zadávať s diakritikou. Kliknite na prihlásiť sa.

 

2. Zobrazia sa vám vypožičané dokumenty. Na ľavej strane pri každom dokumente, ktorému končí výpožičná lehota, je zaškrtávacie okienko. Ak chceme knihy predĺžiť, musíme zaškrtnúť každú knihu v okienku, ktorú potrebujeme predĺžiť.

 

3. Hore nad knihami sú možnosti, z ktorých si vyberiete možnosť PREDĹŽIŤ TITULY.

 

4. Na pravej strane sa zobrazí dátum, dokedy je výpožička predĺžená. Po ukončení predĺženia je v hornej lište možnosť ODHLÁSIŤ SA.

 

Dušičky

Dušičky

Prvý a druhý november sú dni, keď spomíname na tých, ktorí už nie sú medzi nami.

Pripravili sme si pre Vás prezentáciu, v ktorej sa dozviete o histórii vzniku Pamiatky zosnulých a Sviatku všetkých svätých, zvykoch a tradíciách.

Pozrieť si ju môžete tu.

Kultúrne poukazy

Kultúrne poukazy

Vážení návštevníci,
ponúkame vám možnosť zaplatiť ročný členský príspevok v našej knižnici prostredníctvom Kultúrnych poukazov 2020.
V rámci ročného členského máte k dispozícii knižničné služby v plnom rozsahu. Využite túto možnosť a obnovte si, prípadne založte si čitateľský preukaz.

Sme tu pre vás.
Kultúrne poukazy berieme do 12. novembra 2020.

E – KNIHY

E – KNIHY

Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou si pre užívateľov knižnice pripravila novinku: E-KNIHY.

Elektronické knihy od Palmknihy – eReadingu sú dostupné nonstop prostredníctvom online katalóguProces výpožičky e-knihy sa realizuje prostredníctvom online katalógu knižnice. Hornozemplínska knižnica v spolupráci  s portálom Palmknihy – eReading ponúka svojim čitateľom na vypožičanie vyše 9000 e-kníh.

POSTUP PRE ČITATEĽOV

Ako sa zapojiť do e Výpožičiek:

  1. Zaregistrujte sa v knižnici.
    Pre každé konto eVýpožičiek, aj pri registrácii v knižnici, je potrebná jedinečná emailová adresa.
    Príklad: V prípade viacerých členov rodiny je potrebné, aby sa každý registroval s vlastnou emailovou adresou.
    Stiahnite si elektronickú prihlášku: Prihláška za čitateľa. Vyplnenú prihlášku pošlite na: informacnecentrum@kniznicavranov.skNásledne dostanete emailom prihlasovacie údaje.
  2. Zaregistrujte sa na portáli https://www.palmknihy.cz (Dôležité: je potrebné mať rovnakú emailovú adresu aj pri registrácii do Palmknihy – eReading aj do knižnice)
  3. Stiahnite si aplikáciu s názvom eReading do svojho zariadenia (čítačka, mobilný telefón, tablet), ktorá je zdarma k dispozícii na Google Play pre Android alebo na App Store pre iOS.

Ako si vypožičať e-knihu:

  1. Prihláste sa do online katalógu knižnice. Vyhľadávanie – do ponuky možností (Autor, Názov) pribudla možnosť “eReadingcz” – má prepojenie na službu ereadingcz. Teda, ak si zadáte túto podmienku, zobrazia sa nám všetky záznamy, ktoré obsahujú aj prepojenie na e-knihu. Pri kombinovanom vyhľadávaní funguje kombinácia: eReading AND Názov eReading AND Autor
  2. Pri vybranej knihe v katalógu zvoľte „Požičať e-knihu“. Po stisnutí tlačidla sa Vám zobrazí oznámenie o úspešnom vypožičaní. Na emailovú adresu Vám príde oznámenie o uskutočnenej e-výpožičke.

Ako otvoriť e-knihu:

  1. Otvorte aplikáciu eReading.  Sekcia s „Místními“ (stiahnutými) knihami bude najprv prázdna.
  2. V hornom menu zvoľte sekciu „ONLINE“ a vyplňte Vaše prihlasovacie údaje, ktoré ste uviedli pri registrácii do portálu Palmknihy – eReading.
  3. Kliknutím na obálku stiahnete e-knihu zo sekcie „Online“ do „Místní“. Iba v tomto kroku musíte byť pripojení na Internet.
  4. V prípade, že máte aplikáciu eReading stiahnutú vo svojom mobile/tablete a ste v nej trvalo prihlásení, proces vypĺňania prihlasovacích údajov už pri ďalších výpožičkách opakovať nemusíte.

Viac informácií nájdete na https://kniznicavranov.sk/e-knihy-ereading

Dobrý deň, včielka!

Dobrý deň, včielka!

Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou si pre užívateľov knižnice pripravila vedomostný kvíz O včelách (klik), kde si môžete overiť alebo upevniť svoje vedomosti. Kvíz sme pripravili v rámci Knižničných medových dní, ktoré sa uskutočnia v decembri. 

Pre mladšie ročníky dávame do pozornosti literárnu súťaž s názvom „Dobrý deň, včielka!“(klik), kde sa môžu deti a mládež zapojiť. Súťažnou úlohou je vytvorenie básničky na tému včely. Najlepšia básnička bude uverejnená na našej stránke a získa štedrú výhru. Prajeme Vám príjemnú zábavu! 🙂