SÚŤAŽ

SÚŤAŽ

Radi cestujete na dovolenku s knihou? Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou vyhlasuje letnú súťaž „Keď kniha cestuje…“, ktorá potrvá od 1.7.-31.8.2021. Zašlite nám fotografie na e-mail: dospele.odd@kniznicavranov.sk, kam všade s vami putovali knihy počas leta a môžete vyhrať zaujímavú knižnú odmenu. Tešíme sa na vaše fotografie.

 

 

 

Hľadá sa jednotkár!

Hľadá sa jednotkár!

Je to tu!

Koniec školského roka sa končí a ty držíš v rukách svoju celoročnú prácu.

Ak máš vysvedčenie plné jednotiek, príď sa pochváliť do knižnice. 

Odmeníme ťa peknou cenou.

Všetkým deťom prajeme pekné prázdniny. Nezabúdajte, že aj v lete sme tu pre vás! ♥

Piatky pre matky

Piatky pre matky

Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou pozýva rodičov s deťmi na stretnutie s policajtom na tému Bezpečnosť detí na cestách, ktoré sa uskutoční v piatok 2. júla 2021 o 10.00 hod. na Oddelení pre deti a mládež. Rodičia a deti sa oboznámia s niektorými pomôckami, ktoré policajt používa pri práci a dozvedia sa veľa dôležitých informácií.

 

 

 

Vypožičaj si čítačku e-kníh

Vypožičaj si čítačku e-kníh

Výpožičný poriadok e-čítačiek

Požičiavanie čítačiek elektronických kníh

1. Knižnica poskytuje službu absenčného požičiavania čítačiek elektronických kníh, ktoré má zaevidované vo svojom knižničnom fonde.

2. Službu absenčného požičiavania čítačiek elektronických kníh realizuje Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou v zmysle Dokumentu o absenčnej výpožičke čítačky elektronických kníh. Dohoda stanovuje pravidlá absenčného požičiavania čítačiek, vrátane ich príslušenstva, v podmienkach knižnice.

Výpožičný poriadok požičiavania čítačiek elektronických kníh:

1. Čítačky elektronických kníh (ďalej len „čítačky e-kníh“) sú majetkom knižnice.

2. Čítačky e-kníh, vrátane ich príslušenstva, sa požičiavajú absenčne na dobu 30 dní bez možnosti predĺženia.

3. Čítačku e-kníh si môžu požičať len čitatelia registrovaní v knižnici s platnou registráciou na jeden rok a s vysporiadanými záväzkami voči knižnici.

4. Požičiavanie čítačiek e-kníh sa realizuje na základe Dohody o absenčnej výpožičke.

5. Čitateľ je povinný zaobchádzať s čítačkou e-kníh podľa pokynov knihovníka a priloženého návodu.

6. Čítačka e-kníh sa vracia vždy nabitá a s vymazanými poznámkami. Ak tomu tak nie je, musí čitateľ počkať, kým ju knihovník nabije a skontroluje jej funkčnosť.

7. V prípade poškodenia, znefunkčnenia alebo straty čítačky alebo jej príslušenstva, je čitateľ povinný uhradiť vzniknutú škodu, t.j. doplatiť sumu kaucie do výšky maloobchodnej ceny čítačky. 8. Pri vracaní čítačky e-kníh vydá knihovník čitateľovi potvrdenie o tom, že čítačka bola vrátená v poriadku a zároveň mu vráti kauciu (20 EUR), čo sa zaeviduje do elektronického systému knižnice.

Ako si vypožičať e-knihu nájdete na tomto linku:

E-KNIHY

 

 

Komiksiáda alebo komiksom k čítaniu – Jiří Walker Procházka- 2. deň

Komiksiáda alebo komiksom k čítaniu – Jiří Walker Procházka- 2. deň

Počas letných komiksových dní (24. – 25.6.2021) v Hornozemplínskej knižnici vo Vranove nad Topľou sme privítali spisovateľa a komiksového scénaristu Jiřího Walkera Procházku, ktorý žiakom zo ZŠ Bernolákova, CSŠ a ZŠ Juh porozprával o histórii komiksov, ako ich tvoríme, ako vzniká komiksový hrdina a hravou a zábavnou formou si žiaci v pracovných listoch vytvorili vlastné komiksy. Komiksové workshopy boli interaktívne a na chvíľu sa tak žiaci preniesli do rôznych komiksových príbehov. Usilovnosť a šikovnosť študentov potešila najmä nášho hosťa, ktorý naše mesto pomenoval ako „Vranov nad KOMIKSOM“. Veríme, že tento interaktívny komiksový workshop bude motiváciou pre všetkých študentov, aby sa zapojili do komiksovej súťaže, a že zároveň podporil čitateľskú gramotnosť.

Ďakujeme Fondu na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom projektu.

 

 

Fotografie z prvého dňa nájdete v nasledujúcom odkaze:

Komiksiáda alebo komiksom k čítaniu – Jiří Walker Procházka- 1. deň