Šaliansky Maťko

Šaliansky Maťko

Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou Vás pozýva na regionálne kolo súťaže v prednese slovenskej povesti Šaliansky Maťko, ktoré sa uskutoční  30. januára 2020 o 8.30 hodine. Súťaže sa môžu zúčastniť žiaci 2. – 7. ročníka ZŠ a žiaci reálnych gymnázií /príma, sekunda/. Každá škola môže poslať do súťaže jedného žiaka z každej kategórie.

 I .  kategória  žiaci 2. – 3. ročníka ZŠ

II . kategória  žiaci 4. – 5. ročníka ZŠ

III. kategória žiaci 6. – 7. ročníka ZŠ

Každý žiak súťaží s jednou slovenskou povesťou v rozsahu najviac 6 minút. Napísanú povesť odovzdá pred vlastnou súťažou porote. Návratku na regionálne kolo zašlite najneskôr do 27. 1. 2020! Víťazi regionálnej súťaže postupujú do krajského kola.

Veľká kniha hrôzostrašných rozprávok

Veľká kniha hrôzostrašných rozprávok

Autor: Angela McAllister

Vydajte sa s nami na desivú cestu, plnú strašidelných príšer a rohatých bosoriek. Nazriete do chalúpky na stračej nôžke s krásnou Vasilisou, nájdete Janka a Marienku v medovníkovom domčeku, ponoríte sa pod hladinu mútnej rieky, kde žije obluda Bunyip, prežijete chvíle plné hrôzy na starom čínskom cintoríne.

Desivé príšery, zlí i dobrí duchovia, hrozivé morské čarodejnice, rytieri bez hlavy či piadimužíci zo začarovaného lesa ožívajú na stránkach tejto nádherne ilustrovanej knihy desivých príbehov zo všetkých kútov sveta a netrpezlivo čakajú na svojich odvážnych čitateľov.

 

Kto sa hrá, nehnevá!

Kto sa hrá, nehnevá!

Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou pravidelne realizuje stretnutia Klubu moderných spoločenských hier pod názvom Kto sa hrá, nehnevá! Stretnutia sa konajú raz týždenne, vždy v stredu od 15.00 do 18.00 hod. a sú určené širokej verejnosti bez vekového obmedzenia. Cieľom Klubu moderných spoločenských hier je poskytnúť deťom, mládeži a dospelým priestor na aktívne trávenie voľného času a zábavu. Spoločenské hry sú ideálne pre rozvoj logického myslenia, stratégie a fantázie. Ich hraním sa deti učia, ako dodržiavať pravidlá, ako byť spravodlivý a ako sa vyrovnávať so stratou.

Regionálne publikácie vydané v roku 2019

Regionálne publikácie vydané v roku 2019

 

Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou priebežne počas roka získava do regionálneho fondu dokumenty – knihy, noviny a časopisy, ktoré majú regionálnu pôsobnosť. V minulom roku bolo získaných a zaregistrovaných do fondu 11 regionálnych knižničných dokumentov. Sú to tituly späté s regiónom Vranov nad Topľou či už tematicky, alebo osobou autora textovej či obrazovej časti. Ponúkame ich prehľad. Poradie je uvedené abecedne podľa priezviska autora alebo názvu dokumentu.

 

50 rokov štátnej správy v okrese Vranov nad Topľou.

Vranov nad Topľou: Printon, 2019.

BOSÁK, Róbert. (Ne)mysli – spoj srdce a hlavu, 2019.

FEČKOVIČOVÁ, Mária. Dobranský bubeník. Kvakovce, 2019.

Folklór v okrese Vranov nad Topľou. Vranov nad Topľou: Printon, 2019.

JENČO, Jožko. Vichodňarske rozpravočki 2 na 3. Kladzany: Kľud na divadlo i film, 2019.

Motivation by innovation – staré veci novým spôsobom. Vranov nad Topľou: Cirkevná spojená škola, 2019.

MYDLOVÁ, Božena. Miestny spolok Červeného kríža Nová Kelča 1955 – 2018. 2019.

Obchodná akadémia Vranov nad Topľou 1969-2019. 2019.

RAGANČÍK, Bartolomej. 70 rokov futbalu v Komáranoch 1948-2018.

Komárany: Obec Komárany, 2019.

Spoznávame okres Vranov nad Topľou „za rohom“. Vranov nad Topľou: Printon, 2019.

Vitajte vo Vranove nad Topľou. Vranov nad Topľou: Mesto Vranov nad Topľou, 2019.

 

Ľahko a rýchlo s mobilom a počítačom

Ľahko a rýchlo s mobilom a počítačom

Kurz začne 27. januára 2020 o 10.00 h v Hornozemplínskej knižnici vo Vranove nad Topľou. Záujemcovia sa môžu prihlásiť osobne alebo telefonicky na čísle 057/4464468 kl. 102. Účastníci môžu priniesť a používať svoj vlastný notebook, mobil alebo tablet.
Tešíme sa na stretnutie s Vami.