Medzinárodný deň detí 2023 v knižnici

Medzinárodný deň detí 2023 v knižnici

Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou a Prešovský samosprávny kraj Vás pozývajú na Medzinárodný deň detí 01. júna 2023 o 09.00 h v Hornozemplínskej knižnici vo Vranove nad Topľou.

„Ak chcete mať inteligentné deti, čítajte im rozprávky. Ak chcete, aby boli ešte inteligentnejšie, čítajte im viac rozprávok.“ (Albert Einstein)

Deti sú darom, preto je potrebné im vštepovať veľa lásky a pozornosti, najmä v tento ich významný deň. Deň detí oslávime vo veľkom štýle aj v Hornozemplínskej knižnici, na ktoré sú pozvané všetky deti. Čakajú vás rôzne hry a aktivity, no najmä veľa kníh a zábavy. 

Počas celého dňa je pre všetky deti pripravené zápisné za 0,10€. 

 

Svetový deň hier

Svetový deň hier

Dnes (29.5.2023) sme spolu s deťmi oslávili Svetový deň hier. Najprv sme si rocvičili ruky a nohy na Twisteri a potom potrápili hlavičky pomocou Brainboxov a šachu. Samozrejme nechýbalo ani Človeče, nehnevaj sa.

 

Čítajme si – detský čitateľský maratón 2023

Čítajme si – detský čitateľský maratón 2023

📚ČÍTAJME SI 📚
Od 22. do 26. mája 2023 sme sa v Hornozemplínskej knižnici vo Vranove nad Topľou zapojili do projektu celoslovenského čitateľského maratónu ČÍTAJME SI… 2023, ktorý organizuje Linka detskej istoty v spolupráci s partnermi. Projekt vznikol s cieľom pritiahnuť k čítaniu viac detí a zároveň poukázať na význam literatúry pre detského čitateľa.
Počas týždňa našu knižnicu každý deň navštevovali školy, deti a mládež a čítali úryvky z knihy. Výber kníh je ľubovoľný, my sme však siahli po knihe s názvom Dobrý deň, opica Škorica: veselé rozprávky o slušnom správaní, ktoré sú plné úsmevných príbehov.

 

Čítajme si – detský čitateľský maratón

Čítajme si – detský čitateľský maratón

🟪ČÍTAJME SI – DETSKÝ ČITATEĽSKÝ MARATÓN🟪
v Hornozemplínskej knižnici vo Vranove nad Topľou sa koná tento týždeň, prostredníctvom ktorého sa snažíme poukázať na význam literatúry pre detského čitateľa.
🟪Našim úsilím je pritiahnuť čo najviac detí a mládeže ku knihe a vzbudiť záujem o čítanie. Počas týždňa našu knižnicu každý deň navštevujú školy, deti a mládež a čítajú úryvky z knihy. Výber kníh je ľubovoľný, my sme však siahli po knihe s názvom Dobrý deň, opica Škorica: veselé rozprávky o slušnom správaní, ktoré sú plné úsmevných príbehov.
🟪Dnes (24.5.2023) sme si v spolupráci s Rádiom Slovensko Východ ukázali a priblížili ako to v knižnici počas takého maratónu vyzerá.
Link pripojíme čoskoro.
Ďakujeme žiakom, ktorí boli súčasťou tohto živého vstupu.
Boris Lipkoš – ZŠ Juh
Rebeka Zálepová – ZŠ Sídlisko II.
Matúš Zálepa – ZŠ Sídlisko II.
Fotografie z celého týždňa Detského čitateľského maratónu si budete môcť pozrieť v piatok na stránke www.kniznicavranov.sk
Ako projekt vznikol?
Projekt vznikol v roku 2008 a realizuje ho Linka detskej istoty pri Slovenskom výbore UNICEF v spolupráci so slovenskými knižnicami. Slovenské knižnice sa významne podieľajú na organizovaní podujatí na podporu čítania detí a mládeže, prípadne spolupracujú s inými neziskovými organizáciami. Cieľom podujatia je zapojiť čo najväčší počet detí do aktivity, ktorú v posledných rokoch vytláčajú nové technológie. Čítanie, ktoré poskytuje deťom činnosť vo chvíľach voľna, podporuje ich fantáziu a prehlbuje vnímavosť.

 

Pozvánka na Súťaž čitateľských rodín

Pozvánka na Súťaž čitateľských rodín

Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou a Prešovský samosprávny kraj pozývajú na Súťaž čitateľských rodín, ktorá sa uskutoční 15. júna 2023 o 14.00 h.
Tešíme sa na všetky rodiny, ktoré chcú stráviť príjemné popoludnie v knižnici a popritom si preveriť aj svoje vedomosti.
Prihlásiť sa do súťaže môžete do 12.6.2023.