Včelie čítanie – veľká letná čitateľská súťaž

Včelie čítanie – veľká letná čitateľská súťaž

Počas leta sa čitatelia z oddelenia pre deti a mládež mohli zapojiť do čitateľkej súťaže. Cieľom súťaže bolo čítať a vyplniť súťažné kvízy k prečítaným knihám. Dnes 31.08.2021 oficiálne ukončujeme čitateľskú súťaž a vyžrebujeme z 48 vyplnených kvízov týchto 5-tich výhercov. 

Ema Pľutová, Simon Pľuta, Hanka a Adelka Maninové, Tomáš Ličák a Terezka Laktičová. Knižné ceny si môžete vyzdvihnúť na oddelení pre deti a mládež.

Srdečne blahoželáme ♥

Čo ženy pamätajú a muži zabúdajú

Čo ženy pamätajú a muži zabúdajú

OZ Korálky Vranov, Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou, Prešovský samosprávny kraj

pozývajú študentov stredných škôl na tréning pamäti s certifikovanou trénerkou

III. stupňa Janou Vejsadovou,

  6.9.2021 o 10.00 hod. v Hornozemplínskej knižnici vo Vranove nad Topľou.

 

 

Aby pamäť nestarla…

Aby pamäť nestarla…

OZ Korálky, Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou, Prešovský samosprávny kraj pozývajú na konferenciu s medzinárodnou účasťou „Aby pamäť nestarla“

Podujatie sa uskutočňuje s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

PAMAT_2021_Program

PAMAT_2021_Pokyny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pozvánka na besedu s Janou Pronskou

Pozvánka na besedu s Janou Pronskou

Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou a Prešovský samosprávny kraj Vás srdečne pozývajú na besedu s Janou Pronskou, slovenskou autorkou historických romancí, ktorá si získala srdcia niekoľkých čitateliek. Stretnutie sa uskutoční 9. septembra o 15.00 hod. v Hornozemplínskej knižnici vo Vranove nad Topľou.

 

 

 

Online výstava Krok do minulosti

Online výstava Krok do minulosti

Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou pri príležitosti 77. výročia Slovenského národného povstania usporiadala online výstavu Krok do minulosti. Súčasťou online výstavy sú dobové uniformy z rokov 1939 – 1945. Návštevník online výstavy môže vidieť výstroj a uniformy vojakov sovietskej armády a Wehrmachtu. Všetkých srdečne pozývame na túto online výstavu, zvlášť tých, ktorí si nestihli pozrieť výstavu osobne.