Taký obyčajný život…- uvedenie knihy do života

Taký obyčajný život…- uvedenie knihy do života

Knižnú novinku Taký obyčajný život… 31. mája 2022 slávnostne uviedla do života regionálna autorka Oľga Balážová-Dudášová v Hornozemplínskej knižnici vo Vranove nad Topľou. Autorku poznáme ako dlhoročnú recitátorku, ktorá svojimi príhovormi a básňami spríjemnila priebeh stretnutia. Kniha bola uvedená do života lupeňmi ruží, ktoré sú symbolom lásky a spomienok prepojených s knižnou novinkou.

Fablabik

Fablabik

Čo je knižnica, ako vzniká kniha, čím je špeciálne Oddelenie špeciálnych služieb,  či ako funguje 3D tlačiareň, sa dnes  dozvedeli žiaci Spojenej školy na ulici Budovateľskej. Preverili si svoje znalosti o knižnici, o knihách dozvedeli sa zaujímavosti o zvukových knihách. Vyskúšali si čítanie knihy v Braillovom písme – hmatom. Prezreli si výrobky 3D tlačiarne- Fablabik, vyskúšali si 3D perá a ako darček dostali žetóny a kľúčenky z 3D tlačiarne.

Život a dielo Ľudovíta Štúra

Život a dielo Ľudovíta Štúra

Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou v spolupráci s oblastným pracoviskom MS vo Vranove nad Topľou pripravili 30.- 31. 5. 2022 prednášky s predsedom MS JUDr. Mariánom Gešperom na tému Život a dielo Ľudovíta Štúra. Práve tento rok 2022 je rokom odkazu štúrovcov. Veríme, že získané vedomosti o osobnosti Ľudovíta Štúra, ktorý zasvätil celý svoj život pozdvihnutiu vzdelanosti nášho národa študenti z Obchodnej akadémie a Základnej školy Juh využijú v osobnom živote.

 

Príprava na pracovný pohovor – Preventívne poradenstvo a uplatnenie na trhu práce

Príprava na pracovný pohovor – Preventívne poradenstvo a uplatnenie na trhu práce

Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou získala grant na projekt LDI 01004 Multifunkčné centrum 4.0 (Miestny rozvoj, odstraňovanie chudoby a inklúzia Rómov).
Projekt je podporený z Nórskeho finančného mechanizmu a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky v rámci programu „LDI – Miestny rozvoj, odstraňovanie chudoby a inklúzia Rómov.

Realizácia projektu tak prispeje k naplneniu hlavného sloganu: „Spoločným úsilím k zelenej, konkurencieschopnej a inkluzívnej Európe“./ „Working together for a greencompetitive and inclusive Europe“.

Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou a Prešovský samosprávny kraj zrealizovali vzdelávanie Príprava na pracovný pohovor na tému Preventívne poradenstvo a uplatnenie na trhu práce. Prednášajúcimi boli odborníci z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny vo Vranove nad TopľouPodujatie sa uskutočnilo v rámci projektu Multifunkčné centrum 4.0.

V stredu 25. mája 2022  o 10.00 hod. sa v Hornozemplínskej knižnici vo Vranove nad Topľou na spoločnom stretnutí s odborníkmi z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny vo Vranove nad Topľou zrealizovalo vzdelávanie Príprava na pracovný pohovor. Témou vzdelávania bolo Preventívne poradenstvo a uplatnenie na trhu práce. Cieľom podujatia bolo poskytnúť všetky potrebné informácie študentom končiacich ročníkov o aktuálnom pracovnom trhu, o možnosti uplatniť sa na trhu po skončení strednej školy nielen v rámci SR, ale v rámci celej EÚ. Získať vedomosti o správnom životopise a aké dokumenty sú potrebné pre ÚPSVaR po ukončení školy.

Hornozemplínsku knižnicu vo Vranove nad Topľou v rámci projektu Multifunkčné centrum 4.0 navštívili študenti zo Strednej odbornej školy drevárskej vo Vranove nad Topľou. Študenti získali informácie o tom, ako a kedy je potrebné sa zaevidovať na úrade práce alebo ako si môžu vytvoriť zaujímavý a atraktívny životopis pre zamestnávateľa. Pracovníci ÚPSVaR študentom priblížili portál EURES -sieť európskych služieb zamestnanosti, ale aj to, kde hľadať informácie a pracovné ponuky v rámci Európskych krajín na európskom trhu.

Pevne veríme, že vzdelávanie pomôže študentom v lepšej orientácii na pracovnom trhu a otvorí im brány aj do európskeho trhu práce, ktorý ponúka rôzne zaujímavé pracovné ponuky.

Ak sa chcete dozvedieť viac o programoch a projektoch financovaných z Nórskych grantov na Slovensku, navštívte stránku www.norwaygrants.sk alebo Facebook Granty EHP a Nórska na Slovensku.

If you want to know more about programmes and projects financed by the Norway Grants in Slovakia, visit www.norwaygrants.sk or Facebook Granty EHP a Nórska na Slovensku.

 

 

 

 

 

Vzdelávanie pracovníkov – Efektívna komunikácia

Vzdelávanie pracovníkov – Efektívna komunikácia

Chceme pracovať na sebe, chceme byť lepší, ….voči sebe navzájom, aj voči našim návštevníkom a čitateľom.
Dnes (26.5.2022) sme sa v Hornozemplínskej knižnici vzdelávali a pracovali na tom, ako zlepšiť svoje komunikačné schopnosti.
Vzdelávanie sa uskutočnilo s podporou platformy Erasmus+ ako ďalšie vzdelávanie zamestnancov.
O efektívnej komunikácii hovoríme vtedy, ak sa podarí odoslať správu takým spôsobom, že prijatá správa má rovnaký alebo podobný význam ako bola pôvodne myslená.
Predvedčili sme sa to tom, že to nebude raz, dva, tri …. ?
Už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné vzdelávania.