Kľúčové kompetencie dobrého moderátora s Vladimírom Bučkom

Kľúčové kompetencie dobrého moderátora s Vladimírom Bučkom

Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou 27.4.2023 pripravila v rámci projektu Erasmus+ vzdelávanie zamestnancov. Vzdelávanie sa realizovalo ako diseminačná aktivita zahraničných mobilít, ktoré zamastnanci absolvovali.
V rámci projektu Erasmu+ už navštívili: Dánsko, Česko, Poľsko, Holandsko a pred sebou majú Portugalsko a Chorvátsko.
Dnešný moderátorsky workshop bol určený pre tých, ktorí sa chcú zdokonaliť v technike reči a prejavu a dozvedieť sa ako pripraviť skvelú besedu, prednášku…
Lektorom bol moderátor, redaktor Vladimír Bučko.
Obsahom podujatia boli základné informácie pri realizovaní moderátorských aktivít. Ako si postaviť scenár besedy, čomu sa vyvarovať, na čo sa upriamiť, a ako preniesť emóciu na divákov. Ďakujeme pánovi Bučkovi za „know-how“, ktoré nám na dnešnom workshope odovzdal a veríme, že sa to odzrkadlí aj v praxi.

 

 

 

 

 

 

 

Ďakujeme, Ruženka!

Ďakujeme, Ruženka!

Milá naša kolegyňa Ruženka,
dnes nastal deň, keď si po dlhých rokoch strávených v Hornozemplínskej knižnici vo Vranove nad Topľou môžeš začať konečne užívať zaslúžený oddych a pohodu.
Na časy, ktoré si strávila spoločne s nami v tejto práci, si budeš určite rada spomínať.
Konečne sa môžeš plným dúškom začať venovať svojim záľubám, rodine a blízkym.
Môžeš si začať plniť svoje tajné sny a užívať bezstarostný dôchodcovský život bez náhlenia sa a stresov.
Dnes sme sa nachvíľu stretli, aby sme takto poďakovali za tvoju odvedenú prácu, za tvoj prístup ku kolegom a popriali ti do ďalších rokov veľa zdravia, šťastia, rodinnej pohody a splnenie tvojich túžob.
Na záver zdvíhame čašu a pripíjame Ti na zdravie a dlhé užívanie zaslúženého dôchodku.

 

 

 

 

 

 

 

Fitnes pre mozog

Fitnes pre mozog

Pravidelný pohyb a cvičenie sú pre ľudské zdravie mimoriadne dôležité. Telo je naším korábom aj oporným systémom, a preto sa oň treba starať.
Pritom ale nesmieme zabúdať na mozog, riadiace centrum organizmu. Ten tiež potrebuje svoje kognitívne rozcvičky a „mentálne kardio“.
Aj dnes sme si ho spolu potrénovali v Hornozemplínskej knižnici vo Vranove nad Topľou.
Najbližšie sa stretneme budúci utorok 2.5.2023. Pozývame všetkých záujemcov.
Viac informácií na 057/4464468, alebo mailom: marketing@kniznicavranov.sk.

 

 

 

 

 

 

 

Kľúčové kompetencie dobrého moderátora

Kľúčové kompetencie dobrého moderátora

Dňa 27.04.2023 sa v Hornozemplínskej knižnici vo Vranove nad Topľou bude realizovať kreatívny workshop Kľúčové kompetencie dobrého moderátora pod vedením moderátora a redaktora Vladimíra Bučka v rámci projektu Erasmus +.

 

 

 

 

 

 

 

Spoznávajme a učme sa s IKT

Spoznávajme a učme sa s IKT

Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou Vás pozýva na workshop Využitie IKT v zamestnaní, ktoré sa realizuje v rámci projektu LDI 01004 Multifunkčné centrum 4.0 (Miestny rozvoj, odstraňovanie chudoby a inklúzia Rómov).

Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou získala grant na projekt LDI 01004 Multifunkčné centrum 4.0 (Miestny rozvoj, odstraňovanie chudoby a inklúzia Rómov).
Projekt je podporený z Nórskeho finančného mechanizmu a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky v rámci programu „LDI – Miestny rozvoj, odstraňovanie chudoby a inklúzia Rómov.

Workshop sa uskutoční vo štvrtok 27. apríla 2023 o 13.00 h v Obecnej knižnici Dlhé Klčovo s lektorom IKT Mgr. Jánom Godom.

 

Pozývame Vás na workshop Využitie IKT v zamestnaní, ktoré pomôže mládeži a dospelým k lepšej vzdelanosti vo svete digitalizácie a technológii. Prostredníctvom workshopu o IKT sa naučíte efektívne využívať sociálne siete, využívať mobilný telefón alebo smartfón, notebook a rôzne telefonické a komunikačné technológie. Dnes často používaný pojem informačno-komunikačné technológie (IKT; Information and communication technologies – ICT), zahŕňa všetky hardvérové a softvérové prostriedky v konvergovaných systémoch na spracovávanie, uchovávanie, prezentovanie informácií a komunikovanie. V skutočnosti sú to prostriedky koncových zariadení (počítače, tablety, mobilné telefóny a smartfóny, digitálne fotoaparáty a kamery a pod.), spolu s nevyhnutnou infraštruktúrou (sieťové prvky, servery, vysielače…).